Pallieterland

zondag 21 mei 2017

Wie Lier de stad van Pallieter niet kent zal verwonderd zijn van de schoonheid. Voor de toeristen heeft Lier heel wat te bieden. Daarom maken we een kort ritje door de stad. De wereldberoemde Zimmertoren, de gezellige terrassen mogen niet ontbreken. Hier kan je genieten van streekbier “de liter van Pallieter”, of koffie/ thee met Lierse vlaaikens. 

De Grote en Kleine Nete, zorgen voor heel wat gezellige plekjes aan het water. De chauvinistische Lierenaars durven hun stad zelfs ” klein Brugge”noemen. Voor de liefhebbers hebben we een stop in het Struisvogelnest. Het is niet enkel een kinderboerderij ook een struisvogel kwekerij. In hun cafetaria serveren ze lekker pannenkoeken gemaakt met struisvogelei!

In Lier en omstreken kan je heerlijk wandelen, fietsen, vissen, kanoën, kajakken en pleziervaarten maken. Zoals Felix Timmermans in zijn roman Pallieter schrijft ”Lier een is een stad voor levensgenieters”. Bij het verlaten van Lier komen we langs het standbeeld van Pallieter met Marieke te paard. De Lierenaars zijn schapenkoppen, die spotnaam hebben ze in de 14de eeuw gekregen van Hertog Jan II. Hij wilde de Lierenaars bedanken voor hun diensten tijdens zijn strijd tegen de Mechelaars. Ze mochten hun beloning zelf kiezen: een veemarkt of een universiteit. Ze opteerden voor de veemarkt. Zo verhuisde de veemarkt naar Lier en zuchtte de hertog: "O, die schapenkoppen". Dat heeft een enorme invloed gehad op Lier en omgeving.

Wij zijn er blij om, hierdoor heeft het Pallieterland zijn landelijk karakter behouden. De streek leent zich uitstekend voor een cabrioritje. Wij serveren Pallieterland in een cocktail van: gezellige terrasjes, uitgestrekte velden en weilanden afgewisseld met prachtige bossen. Mis deze rit niet want deze ingrediënten zijn uitsluitend voor levensgenieters met een MX-5.