Zeeland

zondag 18 juni 2017

Vanuit het Zuiden van Antwerpen rijden we na een ontbijt een stukje via de E17 richting Beveren. Het eerste stuk van onze route zal u een deel door de Haven van Antwerpen voeren. U kan hierbij een bezoek brengen aan het “Fort Liefkenshoek” dat dateert uit de 16de eeuw als bescherming tegen de Spaanse troepen. Via de uitkijktoren heeft u een panoramisch zicht over de streek of u kan een dijkkruinwandeling rond het fort ondernemen. Let wel, de parkeergelegenheid is hier niet echt groot.

Even later zullen we arriveren in het dorpje Doel (of wat er nog van rest), waar even halt kan gehouden worden om te slenteren tussen de (kraak)panden van dit havendorp. Als laatste gedeelte van de haven, passeren we de kerncentrale van Doel, maar wees gerust, dit zonder gevaar voor u en uw auto.

Vervolgens verlaten we de Haven van Antwerpen om te genieten van de prachtige natuur. Onderweg rijden we verschillende natuurreservaten voorbij, zoals oa de Prosperpolder. Breng zeker uw fototoestel en/of verrekijker mee op deze rit!

U kan bijvoorbeeld halt houden aan het bezoekerscentrum van het Verdronken Land van Saeftingen of een kijkje nemen in een vogelhut of op één van de talloze dijken even uitwaaien en genieten van al dit moois.

Het roadbook zal ons via tal van leuke wegen leiden naar Beveren voor een gezellige afsluiter van deze rit.