We gooien het over een andere boeg...

zondag 16 juli 2017

Op zondag 16 juli houden we naar goede gewoonte onze jaarlijkse barbecue. Dit jaar gooien we het evenwel over een andere boeg.

’s Morgens bezoeken we het Kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde te Bornem. Dit kasteel werd eind 19de eeuw gerenoveerd door architect Hendrik Beyaert. Hij bewaarde de proporties van het prachtige Renaissancekasteel gebouwd door de Spaanse edelman don Pedro Coloma. Het kasteel is in het bezit van een collectie 18de eeuws meubilair, prachtige gravures van Pieter Breughel de Oude, een kantkamer en een kamer met antieke poppen. In de bijgebouwen is een charmant museum met een verzameling perfect onderhouden koetsen ondergebracht.

Na het bezoek rijden we naar de scheldekaai te Temse. Daar gaan we aan boord van het schip de Katima en varen we gedurende een 4-tal uren op de schelde. Tijdens onze vaart kunnen we de innerlijke mens versterken met een lekkere barbecue à volonté.

Let wel : het aantal inschrijvingen is wegens de grootte van de boot beperkt tot een 60 personen. Tijdig inschrijven is dus de boodschap, dit zal mogeljk zijn vanaf begin juni.