Polder en Krekenland

zondag 25 maart 2018

Op zondag 25 maart schieten we het cabrioseizoen in gang met een mooie rit door de polders van de Zeeuws-Vlaamse vestingstad Hulst. Hulst noemt zichzelf de meest Vlaamse en Bourgondische stad van Nederland, in het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit.

Vertrekken doen we in de kop van Hontenisse aan de Westerschelde. Van hieruit rijden we via Walsoorden richting het Verdronken land van Saeftinghe. Dit 3580 ha grote schorrengebied  is het grootste brakwaterschor van Europa. Hier kan je ook stoppen aan het bezoekers-centrum en even de benen strekken in dit mooie natuurgebied. Vervolgens rijden we richting België en flirten we steeds met de grens. We doen enkele Belgisch-Nederlandse dorpjes aan zoals De Klinge-Clinge.

In Hulst kan je even genieten van één van de talloze terrasjes (als het weer het toelaat tenminste) of een wandeling op de vesten. Hierna duiken we terug de polder in en rijden via Koewacht richting Axel. Deze stad is sinds 2003 deel van de gemeente Terneuzen. Hier vind je ook 1 van de hoogste watertorens van Nederland, maar op zondag is deze spijtig genoeg gesloten voor een bezoekje.

Vervolgens rijden we via Griete langs de Westerschelde en Perkpolder terug naar ons vertrekpunt.