Ontdekkingsweekend 27-28 juni 2020

zaterdag 27 juni 2020

Het is nog geen kerst zelfs de agenda van de Flanders MX-5 Club is nog niet volledig op het moment van dit schrijven, maar weet de beste plaatsen zijn voor de vroege vogels. Er snel bij zijn is de boodschap.

Toen ik iemand vertelde dat ik een tweedaagse rit wou maken voor de club vanaf bakkerij Pierson in Courrière via Luxemburg naar Duitsland vroeg deze: “Joseph ken je de streek?“ Ik antwoordde hem: ”voor gene meter”, waarop hij op zijn beurt antwoordde: ”Allez het wordt dus een ontdekkingstocht”. Vandaar de naam van ons weekend. En dat het dat geworden is, zullen de deelnemers achteraf geweten hebben.  Het heeft wat zweet en veel moeite gekost, maar intuïtie en een neus voor kronkelige landwegen doet wonderen.

Na een te verwachten deugddoend ontbijt in Courrière, vertrekken we voor een rit van te ontginnen pareltjes van kleine zwierige wegen in onze Ardennen.  Na ongeveer een tweetal uurtjes rijden, komen we aan onze eerste stop kort na de middag.  De hier gelegen zaak “Beffelyhills” heeft een mooi en groot terras waar een hapje kan gegeten worden.  Zelf heb ik hier al een paar keer een verse overheerlijke kom soep gegeten. Op een paar kilometer voor en achter deze locatie zijn ook meerdere picknick plaatsen.

Vervolgens rijden we verder naar het centrum van La Roche. Voor slechts één euro in de parkeermeter kan je hier een klein bezoekje brengen aan het toeristische centrum, een oorlogsmuseum vlakbij in de toeristische wandelstraat is een bezoekje waard tevens zijn er ook mogelijkheden tot een snelle hap of een frisse pint.  Via La Chouffe en de vele terrassen snijden we het bovenste gedeelte van Luxemburg, wat ons tweemaal de mogelijkheid biedt om de dorst van onze MX-5 op een budgetvriendelijke manier te lessen.

De grensovergang van Tintesmillen brengt ons in Duitsland waar we via kleinere K-wegen (lees vooral weinig verkeer en camera’s) een uurtje later de eindbestemming in Prüm bereiken waar zal overnacht worden in een zeer populair hotel.  De club kan over het volledige hotel t (39 kamers en appartementen) beschikken, er dient wel geboekt te worden via de website én betaald aan de club VOOR EIND FEBRUARI 2020.  Let op vol is vol.  Na deze datum worden de resterende kamers vrijgegeven voor andere gasten.

De prijs bedraagt: 

€ 52,00 pers/nacht voor een 2 persoonskamer (26 kamers) incl. gratis parking en ontbijt

€ 59,00 pers/nacht voor een 1 persoonskamer (13 kamers) incl. gratis parking en ontbijt

Er kan alleen geboekt worden via de club, aangezien het hotel voor ons volledig gereserveerd is.   Met een drie gangenmenu aangeboden als pakket bij de overnachting voor slechts € 18,00 kunnen we dan nog nagenieten van de rit.Wegens beperkte plaatsen in het restaurant voor het avondmaal, zullen alleen de mensen die een overnachting hebben geboekt hieraan kunnen deelnemen.

IN EERSTE INSTANTIE KUNNEN JULLIE ENKEL INSCHRIJVEN VOOR DE OVERNACHTING MET HALF PENSION, LATER ZULLEN JULLIE KUNNEN INSCHRIJVEN VOOR ONTBIJT OP DE PLAATS VAN VERTREK EN AVONDMAAL OP DE EINDLOCATIE VAN DEZE TWEEDAAGSE.

De tweede dag brengt ons via mooie wegen in de Oostkantons naar onze eigen heimat. Hier kostte het mij wat moeite om wegen te vinden die aan onze eisen voldeden. Maar door terug van nul te beginnen, denk ik wel dat ik daarin geslaagd ben. Ik ben zelf namelijk onder de indruk van de pracht van de streek rond Loshamergraben, Bütgenbach en Robertville die plots achter een zoveelste bocht tevoorschijn kan komen, inclusief het ontdekken van het hoogste vliegveld van België met de noodzakelijke cafetaria.

Het einddoel is Sint-Truiden geworden, waar we het Flanders MX-5 ontdekkingsweekend zullen afsluiten met een avondmaal. We zijn er zeker van dat met jullie enthousiasme en de omkadering die de club ons biedt we er weer een onvergetelijk weekend van zullen maken.  Hopelijk tot dan met de zon in onze broekzak en een ruime opkomst.

Joseph en Brigitte

De beschikbare tweepersoonskamers zijn ondertussen allemaal besproken.  Er resten echter nog een beperkt aantal eenspersoonskamers, wil je je alsnog inschrijven en twee eenspersoonskamers reserveren, stuur dan een mail naar het secretariaat.

Inschrijven niet meer mogelijk

Sorry, de inschrijvingen voor dit event zijn reeds afgesloten.

Meestal gebeurt dit een week voor de aanvang van het event. In uitzonderlijke omstandigheden - bijvoorbeeld bij een beperkt aantal plaatsen - kan dit echter ook vroeger gebeuren.