De Voertour

zondag 22 augustus 2021

Beste cabrio Lovers, voor onze rit van 22 Augustus willen we jullie onze mooie Voerstreek laten verkennen.

We starten in de buurt van Moelingen en rijden via ’s Gravenvoeren en St. Martens Voeren over rustige baantjes verder en dan gaan we zowaar een beetje verstoppertje spelen met de grens van de Noorderburen.

Zo rijden wij dan via Slenaken in de richting van Vaals tot net niet aan het drielandenpunt en stomen we vandaar naar het stukje Duitstalig België dat paalt aan de Voer en passeren zo via Gemmenich en Montzen terug de Voerstreek in.

Met een gezellig rustig tempo flaneren we zo hier en daar langs een knus terrasje en dorpjes zoals daar zijn Sippenaken, Beusdael, Teuven, St Pieters Voeren en nog vele meer om op te noemen, tot we dan uiteindelijk terug bij de Maas

arriveren en zo aan het eind van ons Voerverhaal komen.

De zon is voor die dag in ieder geval besteld en wij hopen jullie met z’en allen te mogen verwelkomen in deze prachtige streek.

Vanaf 8 augustus kunnen er Corona-controles zijn aan de grensovergangen tussen België en Nederland. De teksten op www.rijksoverheid.nl zijn voor interpretatie vatbaar, maar wij kiezen ervoor om geen risico te nemen. In samenspraak met de ritinrichter werd beslist om het traject lichtjes aan te passen zodat we nergens de grens met Nederland over moeten. Iedereen kan zich dus met een gerust hart inschrijven voor deze rit.