Aankomende events

Ontdekkingsweekend september

zaterdag 25 september 2021

Je kan nu inschrijven

Op het moment van dit schrijven zijn we midden Augustus met zicht op zee, kwestie van de juiste setting te schetsen. Bijna iedereen heeft ondertussen het juist aantal spuitjes gekregen, tegen het hardnekkige Covid-19 virus.

Na reeds tweemaal een uitgestelde datum, hopen we dat derde keer als goede keer geldt voor ons langverwachte "Ontdekkingsweekend". Het kost telkens voor iedereen zoveel moeite en tijd om een meerdaags event te herplannen en tot in de puntjes terug georganiseerd te krijgen. …

Lees meer

Recente events

De Voertour

zondag 22 augustus 2021

Beste cabrio Lovers, voor onze rit van 22 Augustus willen we jullie onze mooie Voerstreek laten verkennen.

We starten in de buurt van Moelingen en rijden via ’s Gravenvoeren en St. Martens Voeren over rustige baantjes verder en dan gaan we zowaar een beetje verstoppertje spelen met de grens van de Noorderburen.

Zo rijden wij dan via Slenaken in de richting van Vaals tot net niet aan het drielandenpunt en stomen we vandaar naar het stukje Duitstalig België dat paalt aan de Voer en …

Lees meer

Biesbos en land van Altena

zondag 25 juli 2021

We hernemen deze fraaie autoroute door oerhollandse polders- en waterland van 2016

Deze rit start in de buurt van Breda (NL); na het vertrek nemen we het Capelse Veer over het Oude Maasje en rijden via Kasteel Dussen naar het Nationaal Park, De Biesbos. Dit is een zoetwater getijden gebied met kleine en grote eilanden, ontstaan door de vele kreekjes en wilgenvloed bossen.

Hier kan men ook het Biesbosmuseum bezoeken, of vrijblijvend, van een drankje genieten in een mooie omgeving. Van daaruit …

Lees meer

De min of meer 80 U-bochten rit

zondag 27 juni 2021

Ondanks het moeilijke corona jaar is het ons gelukt om de rit af te krijgen.

Deze rit gaat door in de Eifel en is op maat gemaakt voor de bochtenliefhebbers. Minder bezienswaardigheden, maar des te meer rijplezier.

Aan te raden middagstop : Bad-Münstereifel.

Een historisch gegroeid romantisch stadje met pittoreske vakwerkhuisjes en een City-Outlet (dames, deze is spijtig genoeg ’s zondags niet open). Er zijn echter genoeg adresjes waar je terecht kan voor een lekker …

Lees meer

Flirten met de taalgrens

zondag 30 mei 2021

Nu het lastig virusje eindelijk langzamerhand richting ‘exit’ wordt geleid, gaan we voor een tochtje van 160 kilometer om even terug zachtjes in het ritme te geraken. We nemen deze keer Kessel-Lo als vertrekpunt.

Vanuit het Leuvense rijden we via Overijse naar Jodoigne. Dit is zowel voor de rijder als de copiloot een uitdaging. Niet alleen in Vlaanderen zijn onze wegen gekend als hobbelig, ook over de taalgrens kennen ze er wel wat van … mooie plaatsjes die geschikt zijn …

Lees meer

Sankt Vith

zondag 18 oktober 2020

Vorig jaar in april reden wij onze eerste rit met de club.

Daar we ons reuze amuseerden met deze ritten besloten wij om er zelf ééntje in elkaar te steken.

Als ex-motorrijders was het al snel duidelijk dat onze rit daar zou plaatsvinden...

De rit van oktober vertrekt en stopt in Sankt-Vith waar we (als de corona maatregelen het toelaten) ook ontbijt en avondmaal kunnen nuttigen.

Van Sankt-Vith rijden we heuvel op, heuvel af richting het pittoreske Vielsalm waar een eerste …

Lees meer

De Belgisch-Nederlandse Kempenrit

zondag 20 september 2020

Onder voorbehoud van een gunstig advies van het college van Burgemeester en Schepenen en eventuele last-minute verstrengingen van de geldende Covid-19 maatregelen.

Zoals de naam van de rit doet vermoeden zullen we deze rijden in de Belgische en Nederlandse mooie Kempen, met vertrek in Meerhout. De rit is ongeveer 160km lang en duurt zonder stoppen 4,5 uur.

Na ongeveer een uurtje passeren we de Priorij van Corsendonk die men kan bezoeken tussen 11u30 en 18u00.

Een zeshonderd meter verder kan …

Lees meer

't Ritje van Titje

zondag 23 augustus 2020

Waarom is de rit van vandaag die van Titje? Wie is Titje eigenlijk? Titje is een bekende folkloristische figuur en het embleem van de stad Edingen waar de rit van vandaag eindigt.

Onder voorbehoud van een gunstig advies van het College van Burgemeester en Schepenen van Ath voor deze rit, ontdekken we  het westelijke deel van Henegouwen in onze MX-5’jes.

Langs landelijke wegen rijden we rustig naar Ath waar de Grote Markt ons de gelegenheid geeft om iets te drinken of te knabbelen. …

Lees meer

In en rond Bocholt

zondag 26 juli 2020

Wat doet een man in zijn midlife crisis? Op mijn 48ste had ik me voorgenomen mezelf een Porsche Boxster cadeau te doen voor mijn 50ste verjaardag. Deze “halve-eeuw-verjaardag” vond ondertussen reeds meer dan een jaar geleden plaats. En wat stond er op de oprij? Een gloednieuwe MX-5 nd.  Verstand komt bij sommigen dus na hun 48ste!

Ondertussen had ik ook al eens mijn licht opgestoken welke clubs er zoal rondtoeren in ons landje en m’n oog viel op de Flanders MX-5 club. De …

Lees meer

UITGESTELD - Van wind naar water

zondag 19 april 2020

Met deze rit, op het lijf geschreven van onze MX-5jes, starten we bij de windmolen in Hamme.

Via dijken, landwegen, over de Schelde, over de Dender, rijden wij rustig langs plaatsen, waar de tijd is blijven stilstaan, langs boerderijen, vijvers, naar de Gentse haven. Dendermonde, Appels, Waasmunster, Lochristi, Schellebelle, en tal van andere plaatsen worden onder onze wielen geschoven.

Er is ook een aparte, mooie ervaring voorzien, maar dit verklappen we nog niet.

Het is een echte rijrit …

Lees meer

GEANNULEERD - Gearday & 't Ritje van Titje

zondag 22 maart 2020

Diegenen die al lang lid zijn van de Flanders MX-5 Club, zullen zich zeker de “Gearday”, die we tot een paar jaar geleden in februari organiseerden, herinneren. De “Gearday” vond plaats  op een zaterdagnamiddag, meestal bij een Mazda-dealer en de bedoeling was de lange winterstop te onderbreken en de leden rond een kopje koffie en een stuk taart opnieuw bij elkaar te brengen. Voor de start van het nieuwe cabrio-seizoen was het ook de gelegenheid om het hele …

Lees meer