Aankomende events

't Ritje van Titje

zondag 23 augustus 2020

Waarom is de rit van vandaag die van Titje? Wie is Titje eigenlijk? Titje is een bekende folkloristische figuur en het embleem van de stad Edingen waar de rit van vandaag eindigt. Na een lekkere lunch gaan we het westelijke deel van Henegouwen in onze MX-5’jes ontdekken.

Langs landelijke wegen rijden we rustig naar Ath waar de Grote Markt ons de gelegenheid geeft om iets te drinken of te knabbelen. Daarna rijden we verder in de richting van Beloeil en onderweg passeren wij o.a. langs het …

Lees meer

Recente events

In en rond Bocholt

zondag 26 juli 2020

Wat doet een man in zijn midlife crisis? Op mijn 48ste had ik me voorgenomen mezelf een Porsche Boxster cadeau te doen voor mijn 50ste verjaardag. Deze “halve-eeuw-verjaardag” vond ondertussen reeds meer dan een jaar geleden plaats. En wat stond er op de oprij? Een gloednieuwe MX-5 nd.  Verstand komt bij sommigen dus na hun 48ste!

Ondertussen had ik ook al eens mijn licht opgestoken welke clubs er zoal rondtoeren in ons landje en m’n oog viel op de Flanders MX-5 club. De …

Lees meer

UITGESTELD NAAR NOVEMBER Ontdekkingsweekend 27-28 juni 2020

zaterdag 27 juni 2020

Het is nog geen kerst zelfs de agenda van de Flanders MX-5 Club is nog niet volledig op het moment van dit schrijven, maar weet de beste plaatsen zijn voor de vroege vogels. Er snel bij zijn is de boodschap.

Toen ik iemand vertelde dat ik een tweedaagse rit wou maken voor de club vanaf bakkerij Pierson in Courrière via Luxemburg naar Duitsland vroeg deze: “Joseph ken je de streek?“ Ik antwoordde hem: ”voor gene meter”, waarop hij op zijn beurt antwoordde: ” …

Lees meer

UITGESTELD - Van wind naar water

zondag 19 april 2020

Met deze rit, op het lijf geschreven van onze MX-5jes, starten we bij de windmolen in Hamme.

Via dijken, landwegen, over de Schelde, over de Dender, rijden wij rustig langs plaatsen, waar de tijd is blijven stilstaan, langs boerderijen, vijvers, naar de Gentse haven. Dendermonde, Appels, Waasmunster, Lochristi, Schellebelle, en tal van andere plaatsen worden onder onze wielen geschoven.

Er is ook een aparte, mooie ervaring voorzien, maar dit verklappen we nog niet.

Het is een echte rijrit …

Lees meer

GEANNULEERD - Gearday & 't Ritje van Titje

zondag 22 maart 2020

Diegenen die al lang lid zijn van de Flanders MX-5 Club, zullen zich zeker de “Gearday”, die we tot een paar jaar geleden in februari organiseerden, herinneren. De “Gearday” vond plaats  op een zaterdagnamiddag, meestal bij een Mazda-dealer en de bedoeling was de lange winterstop te onderbreken en de leden rond een kopje koffie en een stuk taart opnieuw bij elkaar te brengen. Voor de start van het nieuwe cabrio-seizoen was het ook de gelegenheid om het hele …

Lees meer

Kerstevent

zondag 1 december 2019

Dit jaar hebben we geopteerd om jullie een Kerstevent ‘voor elk wat wils’ voor te schotelen.

Leden die houden van pure snelheid en een gezonde dosis adrenaline zijn welkom om te komen karten in Mol.

Wie houdt van auto’s maar niet achter het stuur wil plaatsnemen om te karten, kan zich vergapen aan heel wat moois in Autoworld te Brussel, tijdens een geleid bezoek.  In dit Nationale automuseum vond trouwens in 1902 het allereerste Autosalon plaats.  Wie voor …

Lees meer

Meguiar’s Detail day

zaterdag 23 november 2019

Het door Meguiar's opgelegde maximum aantal deelnemers is ondertussen bereikt, U kan zich niet meer inschrijven voor deze activiteit.

De dagen worden terug korter en de nachten langer. De herfst staat voor de deur, onvermijdelijk gevolgd door de winter. Sommigen onder ons blijven tijdens de wintermaanden vrolijk met hun MX-5 rondrijden, anderen maken dan nog slechts sporadisch gebruik van hun favoriete vierwieler.

In beide gevallen is het echter zinvol om je MX-5 eens te verwennen met een …

Lees meer

Wandeling

zondag 27 oktober 2019

Trek jullie wandelschoenen aan...

…en stap met ons mee op zondag 27 oktober doorheen onze prachtige Vlaamse Ardennen beste Flanders MX-5 Clubleden!

Eric Vermeeren heeft voor onze club al verschillende ritten ingericht en recreatief wandelen is net zoals heerlijk toeren met zijn MX5 een passie.  Hij organiseert dan ook met plezier voor de tweede keer dit jaar een wandeling voor onze clubleden.

We komen samen om 10h00 en vertrekken voor onze plus minus 3 uur durende en 11 Km lange …

Lees meer

De Bellemanrit

zondag 13 oktober 2019

Op 13 oktober start de Belleman rit in Geraardsbergen.  

De rit zelve van ongeveer 140 km gaat door de drie provincieën gereden worden, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Hainaut over en golvend parcours met tal van mooie zichten.

En nu maar hopen dat de zon van de partij zal zijn om ten volle te kunnen genieten vn eht moois dat deze streek ons te bieden heeft!

Uiterste inschrijvingsdatum : 6 oktober 2019

Lees meer

De voor elk wat wils Eifel rit

zondag 15 september 2019

Op 15 september schotelen wij jullie een rit doorheen de Eifel voor.  We starten in de omgeving van Monschau, aan de rand van de Eifel aan de bovenloop van de Ruhr. Wat valt er te zien en te beleven tijdens onze rit?

Veel bochtjes

De rit loopt langs Monschau, dus je kan er een bezoek brengen aan het bekende rode huis en andere bezienswaardigheden.

Burcht in Heimbach

Burg Hengebach is het hele jaar gratis te bezoeken, deze burcht is schilderachtig gelegen op een 33 meter hoge …

Lees meer

Over berg en door dal

zondag 11 augustus 2019

Beste MX-S vrienden, wij zijn nu reeds 3 jaar lid van de club en hebben de microbe goed te pakken. Het werd dan ook tijd dat wij onze stoute schoenen aantrokken en zelf een rit organiseren. Wij zijn nu eenmaal verzot op de Ardennen met al zijn groen de kleine dorpjes en een veelvoud aan bossen, Bergen en Dalen gewoon het mooiste van België .

Met zijn vele goede restaurantjes dus de perfecte omgeving om van een MX-5 rit te genieten. In onze rit vermijden wij zoveel mogelijk het centrum van …

Lees meer