We gaan naar Blankenberge...

zondag 16 juni 2019

Op zondag 16 juni komen we samen in Kalmthout hopelijk met de zon in onze achterzak om met onze geliefde MX-5 naar Blankenberge te rijden via rustige en bochtige wegen.

Eens vertrokken richting Blankenberge doen we dit niet via Antwerpen en door België maar rijden we voor het veruit grootste gedeelte door Nederland. Eens de bossen van Kalmthout en Kapellen achter ons liggen gaan we richting de Brug van Bath en via dijkwegen tot op het strand van Krabbedijke aan de Oosterschelde.  We komen nog voorbij een zeer goed onderhouden monument waar een Lancaster bommenwerper tijdens de tweede wereldoorlog is neergestort volledig bemanning kwam daarbij om. 

Na vele groene binnenwegen komen we ook via het authentieke zeer rustige dorpsplein van Nisse lees eendenvijver met bijhorend groen. Mensen die graag van een picknick genieten kunnen dat hier doen of op de picknickplaats een kleine vijftal kilometer verder.

De Westerschelde toltunnel staat ook op het programma met zijn 6km lengte wel eens een keertje de moeite om door te rijden. Op de andere oever aangekomen staan nog Breskens (speciaal voor onze Fons een hut voor Vogelaars op de route) Cadzand op het programma.

Langs het Zwin  komen we dan vervolgens op de dijk van het mondaine Knokke terecht om vervolgens via het hinterland in Blankenberge aan te komen waar we ons avondmaal zullen nuttigen stipt om 18h00.