GEANNULEERD - Gearday & 't Ritje van Titje

zondag 22 maart 2020

Diegenen die al lang lid zijn van de Flanders MX-5 Club, zullen zich zeker de “Gearday”, die we tot een paar jaar geleden in februari organiseerden, herinneren. De “Gearday” vond plaats  op een zaterdagnamiddag, meestal bij een Mazda-dealer en de bedoeling was de lange winterstop te onderbreken en de leden rond een kopje koffie en een stuk taart opnieuw bij elkaar te brengen. Voor de start van het nieuwe cabrio-seizoen was het ook de gelegenheid om het hele assortiment van de clubboetiek en de nieuwe artikelen aan onze leden aan te bieden.

Dit jaar hebben we beslist om  de traditie van de  “Gearday” weer in te voeren, gekoppeld  aan de eerste rit van het jaar !

Daarom is onze traditionele planning gewijzigd :

  • Vanaf 10u30 : Gearday (boetiek + mogelijkheid om frisdranken of warme dranken te nuttigen)
  • Om 12u00 : lunch : koud buffet met Salad bar en sandwiches (facultatief)
  • Om 13u00 : briefing
  • Vanaf 13u15 : vertrek

Geen ontbijt noch avondmaal voorzien !

Wat kunnen jullie verwachten van deze “Gearday” ? :

  • Alle clubartikelen zullen beschikbaar zijn
  • Totale uitverkoop van de kledingstukken uit de oude collecties
  • Mogelijkheid om de nieuwe exclusieve “Flanders MX-5 Club fleece jacket” te bestellen (na pasbeurt – alle maten beschikbaar). De bestelling is enkel mogelijk mits betaling ter plaatse, cash of met bonnetjes. Vergeet dus niet uw aankoopbonnen of cashgeld mee te nemen !

’t Ritje  van Titje

Waarom is de rit van vandaag die van Titje? Wie is Titje eigenlijk? Titje is een bekende folkloristische figuur en het embleem van de stad Edingen waar de rit van vandaag eindigt. Na een lekkere lunch gaan we het westelijke deel van Henegouwen in onze MX-5’jes ontdekken.

Langs landelijke wegen rijden we rustig naar Ath waar de Grote Markt ons de gelegenheid geeft om iets te drinken of te knabbelen. Daarna rijden we verder in de richting van Beloeil en onderweg passeren wij o.a. langs het kasteel van Thoricourt, het kasteel van Attre en de gemeente Aubechies bekend voor de “archeosite” (reconstructie van een Romeins dorpje – zeker een aanrader voor de geschiedenisliefhebbers). Het kasteel van Beloeil en het park zijn zeker een bezoek waard. Het park is 25 ha groot en vormt samen met het kasteel één van de mooiste bezienswaardigheden van Henegouwen.

Na Beloeil gaan we op weg naar de Abdij van “Saint Denis” op een steenworp van Casteau in de streek van Mons. Daar hebben wij de mogelijkheid om wat te ontspannen door een korte wandeling rond de prachtige vijvers of in het bos. En na deze hap frisse lucht wordt het tijd om naar Edingen terug te keren. Het Park van Edingen is een prachtige plaats en onderscheidt zich door zijn thematische tuinen en zijn wateroppervlakken. Ook een aanrader voor de natuurliefhebbers! En om de rit op een typisch Edingse noot te eindigen, vergeet niet ons “Titje” te gaan groeten (zijn standbeeld bevindt zich juist voor de ingang van het park).  Natuurlijk hebben we de zon besteld zodat jullie van de leuke plekjes van onze regio kunnen genieten. Met de vriendelijke groeten van “Titje”en veel rijplezier !