In en rond Bocholt

zondag 26 juli 2020

Wat doet een man in zijn midlife crisis? Op mijn 48ste had ik me voorgenomen mezelf een Porsche Boxster cadeau te doen voor mijn 50ste verjaardag. Deze “halve-eeuw-verjaardag” vond ondertussen reeds meer dan een jaar geleden plaats. En wat stond er op de oprij? Een gloednieuwe MX-5 nd.  Verstand komt bij sommigen dus na hun 48ste!

Ondertussen had ik ook al eens mijn licht opgestoken welke clubs er zoal rondtoeren in ons landje en m’n oog viel op de Flanders MX-5 club. De eerste Roofless viel al snel in de bus en de agenda van de maandelijkse tripjes werd bekeken.  “Al die ritten zijn zo ver vanuit Bocholt” of “die datum past niet in de agenda” was helaas voor veel ritten een excuus om niet deel te (kunnen) nemen.

In een volgende Roofless stond dat de rit van 14 juli 2019 in Koersel zou vertrekken. Driedubbel prijs. Koersel is mijn geboortedorp, het was kort bij huis en de datum – onze trouwdatum nota bene -  paste perfect in de agenda. Na die eerst rit waren we – ondanks het wat mindere weer - verkocht. Met nog wat puzzelwerk in de agenda konden we ook deelnemen aan de rit “Over berg en door dal” in Grandhan.  En zo kregen we de microbe helemaal te pakken. Na overleg met het clubbestuur werd al snel besloten dat we in de zomer van 2020 een ritje mochten uitzetten in Limburg.

Nu is het dus zover. De Limburgse Rondrit 2020 zal plaatsvinden op zondag 26 juli 2020 en kreeg de naam “In en rond Bocholt” mee. Vertrek en aankomst zijn voorzien in Bocholt alwaar overnacht kan worden voor degenen die er een langer weekend willen van maken. De rondrit loopt door dorpen en gehuchten met klinkende doch veelal onbekende namen als Reppel, Lozen, Kessenich, Ophoven, Geistingen, Heppeneert, Wijshagen Opitter,  … 

Tijdens de rit kan je genieten van mooie en verrassende bezienswaardigheden en uitzichten en kan je je te goed doen aan de gezonde bronsgroene eikenhouten lucht. Onderweg kom je meerdere leuke horecazaken tegen zodat je zeker niet zal verhongeren. Brouwerijen zoals Martens, Cornelissen en Kasteelbrouwerij Ter Dolen behoren eveneens tot de passages. Vooral bij deze laatste brouwerij is het aangenaam toeven op het terras.

Van het avondmaal kan dan weer genoten worden op de aankomstplaats en kan er nagekeuveld worden over de gedane rit.

Zoals altijd zeggen we: “De Limburgers heten U welkom” en we hopen jullie dan ook te mogen ontmoeten deze zomer op “In en rond Bocholt”.

Vick & Christel

Let wel : de organisatie van de rit zal iets anders verlopen dan normaal, dit om het zo veilig mogelijk te houden voor iedereen. 

- Er is geen ontbijt voorzien en het avondmaal dient u zelf te reserveren en te betalen (dus niet via de club)!!

- Het vertrek zal in twee groepen gebeuren, een eerste groep vertrekt om 9u30, een tweede groep om 10u30 (u kan niet meer inschrijven voor de tweede groep, het maximaal aantal deelnemers voor deze groep is bereikt)

- Respecteer ten allen tijde de geldende maatregelen met betrekking tot handhygiëne en social distancing.