Flirten met de taalgrens

zondag 30 mei 2021

Nu het lastig virusje eindelijk langzamerhand richting ‘exit’ wordt geleid, gaan we voor een tochtje van 160 kilometer om even terug zachtjes in het ritme te geraken. We nemen deze keer Kessel-Lo als vertrekpunt.

Vanuit het Leuvense rijden we via Overijse naar Jodoigne. Dit is zowel voor de rijder als de copiloot een uitdaging. Niet alleen in Vlaanderen zijn onze wegen gekend als hobbelig, ook over de taalgrens kennen ze er wel wat van … mooie plaatsjes die geschikt zijn voor paard en kar. Traag rijden of afscheid nemen van je bodemplaat, dit is de hartverscheurende keuze die je moet maken. Nu alleen hopen dat met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, men niet weer begint met de traditionele molshopen en wegwerkzaamheden.

Onderweg kun je nog altijd een balletje slagen, als je je golfclubs natuurlijk ergens kwijt kunt in de ruime koffer van ons lievelingsautootje.

We gaan verder door de velden richting Sint-Truiden en genieten van de mooie boomgaarden. De bloemetjes zullen al omgetoverd zijn in kleine vruchtjes maar toch hopen we dat de bloesemgeur onze open cockpit kan vullen met lentegevoelens.

We genieten verder van de ‘open-air’ vrijheid en eindigen in Hoegaarden. We hopen dat we een frisse pint kunnen drinken op ons eindpunt! Schol en doe ze nog eens vol!

UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM : MAANDAG 24 MEI