Biesbos en land van Altena

zondag 25 juli 2021

We hernemen deze fraaie autoroute door oerhollandse polders- en waterland van 2016

Deze rit start in de buurt van Breda (NL); na het vertrek nemen we het Capelse Veer over het Oude Maasje en rijden via Kasteel Dussen naar het Nationaal Park, De Biesbos. Dit is een zoetwater getijden gebied met kleine en grote eilanden, ontstaan door de vele kreekjes en wilgenvloed bossen.

Hier kan men ook het Biesbosmuseum bezoeken, of vrijblijvend, van een drankje genieten in een mooie omgeving. Van daaruit rijden we verder over smalle dijkjes en polderweggetjes van het Land van Heusden en Altena.

We bereiken Woudrichem, een middeleeuws stadje. Aan de kerk staat het standbeeldje van de veelbezongen trompetter Jan Claessen, en bezongen door Rob De Nijs : “ Jan Claessen was trompetter bij het leger van de prins, hij marcheerde van Den Helder tot Den Briel…”

We vervolgen de weg naar het prachtig gerestaureerde vestingstadje Heusden, op ongeveer 30 kilometer van het eindpunt. Hier kunnen we de beentjes strekken en een wandelingetje maken door de smalle straatjes om dan weer een plaatsje te zoeken op een gezellig terras. Langs uitgestrekte polders rijden we zo terug naar ons eindpunt.

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen.