Ontdekkingsweekend september

zaterdag 25 september 2021

Op het moment van dit schrijven zijn we midden Augustus met zicht op zee, kwestie van de juiste setting te schetsen. Bijna iedereen heeft ondertussen het juist aantal spuitjes gekregen, tegen het hardnekkige Covid-19 virus.

Na reeds tweemaal een uitgestelde datum, hopen we dat derde keer als goede keer geldt voor ons langverwachte "Ontdekkingsweekend". Het kost telkens voor iedereen zoveel moeite en tijd om een meerdaags event te herplannen en tot in de puntjes terug georganiseerd te krijgen. Bij deze mijn dank aan het clubbestuur en het management van hotel  "Zum Goldenen Stern".

We mogen terug spreken van een groot enthousiasme bij de Flanders MX-5 Clubleden want hotel  “Zum Goldenen Stern” te Prüm in Duitsland was op korte tijd terug volledig volgeboekt. Daar de Flanders een groot aantal leden telt, is het helaas niet mogelijk om alle geïnteresseerden in hetzelfde hotel onder te brengen. Vandaar raad ik aan dat diegenen die toch nog graag zouden meegaan tijdens het tweedaags evenement, zelf een hotel boeken via Booking.com of Expedia.be (eventueel samen met bevriende clubleden).

Zo kan iedereen toch nog meegenieten van de super leuke ritten die gepland staan voor zaterdag en of zondag (ik kan het zelf bevestigen :D). 

Voor degene die alleen op zondag meerijden of leden die ergens anders dan in “Zum Goldenen Stern” een kamer hebben gereserveerd maar zonder ontbijt, kan er nog ontbeten worden in een zaak die verwant is aan ons hotel. Deze is op 50 meter afstand gelegen van de plaats waar we zullen vertrekken op zondagmorgend.  Als het goed weer is en jullie ontbijten buiten op het terras, dan kan je vanop je stoel de briefing horen.

Dag 1

Voor de rit op zaterdag 25 september vertrekken we in Courrière. Hier kan een ontbijt genuttigd worden voor de prijs van €11,20 mits inschrijving en voorafgaandeljke betaling aan de club . Na een korte briefing om 10 uur vertrekken we voor een rit die ons langs groene slingerende wegen leidt. Wie al ritten van mij gereden heeft, weet wat hem te wachten staat. Mijn concept is steeds hetzelfde: alles ontstaat door toevalligheden en ingevingen van het laatste moment. Nieuwsgierigheid van waar gaat dat weggetje naar toe en wat zou er achter die bocht komen? Dikwijls kon ik dan terug keren naar het vorige nulpunt, omdat ik na een eindje niet meer door kon met mijn verlaagde MX-5. Vaak viel mijn mond open van verbazing.

Zo vroeg een clublid me, toen hij hoorde dat ik door onze Ardennen een tweedaagse op poten ging zetten, "Ken je de streek Joseph?". Mijn antwoord was dan ook "Voor geen meter". Toen hij mij vervolgens zei "Allee dat wordt een Ontdekkingstocht", was de naam van dit event snel gekozen. Zo stond ik plots na een slingerende afdaling in het centrum van La Roche. Na een tijd van omzwervingen passeerde ik de vele terrassen in Achouffe. Ik dacht begot tot dan dat het alleen de naam van een biertje was??! :)    

Via Houffalize en Buret komen we in Luxemburg waar we in Hachiville aan tankshopping kunnen doen voor onze geliefde MX-5. We rijden Duitsland binnen door de grens in Tintesmühle over te rijden via de D339, steil slingerend naar beneden, de Our over en steil slingerend terug naar boven. Hier nog zo een toevalligheid: op de L1 waren we van plan om de Duitse grens te volgen tot Winterspelt. Na een tijdje kregen we plots een idee: Wat als we nu eens verder Duitsland binnenrijden en zien waar we uitkomen? Dit bracht ons tot het mooie centrum van Prüm, waar ook nog eens een leuk hotel gelegen is met privé parking. De rest is geschiedenis. Bij onze avondlijke verkenning van Prüm waren we al verder aan het kijken voor het vertrek van de volgende dag. Allée mijn vrouwke keek naar de winkels en ik was aan het plannen. :)

Dag 2

Op zondag, na een verkwikkende nachtrust en een stevig ontbijt, is er om 10 uur een briefing waarna we richting de Kronenburger See kronkelen. Daar rijden we aan het meer op een weg naar boven, omdat mijn nieuwsgierigheid te groot was. We verlaten Duitsland via de grensovergang van Losheimergraben en komen vervolgens voorbij het hoogst gelegen vliegveld voor sportvliegtuigen te Bullingen. Hier is ook een leuke cafetaria is gelegen, indien geopend. Daarna gaan we naar het stuwmeer van Bütgenbach. Langs de velden aankomen mag je hier wel letterlijk nemen. We passeren ook nog Wezet en Ternaaien waar we de Maas oversteken om verder te kronkelen tot Sint Truiden.  Hier zullen we moe maar voldaan dit Ontdekkingsweekend beeïndigen.

Joseph & Brigitte        

Uiterste inschrijvingsdatum : 19 september 2021. Maaltijden (ontbijt op zaterdag en/of avondmaal op zondag) dienen uiterlijk op 19 september betaald te worden.

Indien u een kamer heeft geboekt in Hotel Zum Goldenen Stern, dient u zich nog in te schrijven voor de ritten via de website.