Spelen met polder en grens

zondag 22 mei 2022

Op zondag 22 mei 2022 worden jullie verwacht voor een leuke clubrit van het Antwerpse havengebied naar Blankenberge, goed voor een rit van 159km.

Ontbijt gaat misschien net niet lukken maar het fort en een net toilet is wel toegankelijk. Ik heb de nodige mensen alvast op de hoogte gebracht van ons bezoek. Ik probeer alvast nog te fixen dat jullie eventueel iets kunnen drinken in de taverne al kan ik nog niks beloven in tegengesteld geval zal het anders wel druk worden in de zaken die we onderweg tegenkomen.

Na de briefing zal al snel een eerste stop ingelast worden en bezoek gebracht worden aan het polderdorp Doel. Vergeet alvast jullie id.kaart niet om de slagboom te openen die toegang geeft tot dit spookdorp. Op het moment van dit schrijven zou wel de redding nabij zijn voor dit verlaten dorp gelegen aan de Scheldeoever en geprangd tussen haven en kerncentrale.

Deze rit is ontstaan omdat we tijdens Corona de grens niet over konden vandaar dat ze zich dan ook vooral bevind tussen de expresweg en de Nederlandse grens ondertussen is ze wel op een tweetal plaatsen aangepast en passeren we Sas-Van-Gent en Phillippine. Toen ik tijdens de eerste rit van dit jaar in Maart meereed waren we wel plots een stukje van mijn rit aan het rijden dit was puur toeval dus als jullie plots taverne Van Dijck herkennen van de middagsoep direct stoppen en nog eens genieten.

Jullie stuurmanskunst zal op de proef worden gesteld wanneer we via enkele Baileybruggen het Leopold kanaal oversteken wees voorzichtig ze zijn oud smal en al wat doorgebogen maar ze bieden wel een mooie fotomoment.

Via een boerderij waar je een mogelijkheid hebt tot het nuttigen van hoeve-ijs toeren we verder tot de oude monumentale schuur van Abdij Ter Doestmet een prachtige beeldentuin en het dorpje Lissewege hier in dit pittoreske dorp zijn er meerdere terrassen cafeetjes.

Onze eindlocatie bevindt zich op de zeedijk waar degene die dat wensen nog kunnen nagenieten tijdens een 3 gangenmenu.

Hopend op veel zon en een ruime opkomst,

Brigitte en Joseph