Westhoek - Heuvelland

zondag 9 oktober 2022

“Ik zou Heuvelland wel eens willen zien” sprak mijn schoonvader… en de Westhoek-Heuvelland roadtrip stond op papier.

Wij nodigen jullie allemaal uit om roofless te komen genieten van de Westhoek tot in het Heuvelland. De rode draden die doorheen deze dag lopen zijn een goede portie “Eigen Kweek”, wereldoorlog I en natuurlijk volop leuke baantjes en hier en daar een ‘single-track’.

Starten doen we in Nieuwpoort-Stad. Het eerste deel brengt ons via de kust richting Lo, de bakermat van de Jules De Strooper koekjes.

Onderweg oppassen voor (fietsende) toeristen terwijl wij zand, duinen en veel water langs onze route zien passeren. Nog voor de middag komt de eerste van vele opnamelocaties uit de serie “Eigen Kweek” in zicht aan de Franse grens in Oost-Cappel.

Op een zondag slapen de paters uit, maar wij kunnen wel halt houden “In De Vrede” om kans te maken een six-pack West-Vleteren aan te kopen als aandenken aan deze roadtrip. Ook een ideale lunchgelegenheid, maar voor zij die nog moeten rijden: wees voorzichtig met ‘den 12’.

Na de middag maken we een bochtje in Frankrijk om het Heuvelland dieper binnen te dringen. We cruisen van Frank & Julita naar Den Hangaar voorbij het erf van Jos & Ria via ‘World-Rally-Championshipapproved’ baantjes.. kan niet slecht zijn!

Waar vorig jaar augustus Ypres WRC onze familie uitstap deels in het water deed vallen, gaan we nu toch van al dat moois kunnen genieten samen met jullie.

Wie nog tijd op overschot heeft, kan nog een stop maken bij de Pool of Peace of een terrasje meepikken op het dorpsplein van Wytschate alvorens we de laatste kilometers aanvatten richting finish.

De herfstzon heeft zich al ingeschreven, jullie volgen ook ?

Roofless groetjes !

Inschrijven uiterlijk voor zondag 2 oktober 22u00