Flanders Pearl

donderdag 18 mei 2023

INSCHRIJVEN VOOR DIT JUBILEUMWEEKEND IS NIET MEER MOGELIJK - HET HOTEL LIET ONS WETEN DAT ZIJ GEEN KAMERS MEER VRIJ HEBBEN.

Dit jaar bestaat onze club 30 jaar en dit paarlen jubileum willen we niet ongemerkt laten voorbij gaan.

Van 18 tot en met 21 mei 2023 gaan we naar Sauerland waar we het mooiste wat de streek te bieden heeft voor de wielen krijgen dankzij Myriam en Patrick Keersmaekers. Zij hebben voor ons enkele toffe ‘voor elk wat wils’ ritten uitgestippeld en wie in het verleden al eens een rit van hen reed, kan zich wel al een idee vormen.

Omdat het naast onze bagage onbegonnen werk is ook nog eens enkele dozen met roadbooks in onze koffer te stoppen, kunnen we u nu reeds verklappen dat we niet op roadbook zullen rijden, maar aan de hand van GPX bestanden via MRA app. Een jaarabonnement bij MRA kost € 20, waarvoor wij u een kleine kost aanrekenen van € 10, de andere helft is ten laste van de club. Voor wie niet vertrouwd is met deze app : geen paniek, wij voorzien de nodige infosessies zodat het gebruik ervan kinderspel wordt!

Als extraatje hebben Myriam en Patrick voor de heenreis een rit van net over de Duitse grens richting het hotel voorzien en, voor wie er niet genoeg van kan krijgen, een terugrit van het hotel tot voor de Duits-Belgische grens. Voor dit weekend legden we 60 tweepersoonskamers vast, eenpersoonskamers zijn op aanvraag en volgens beschikbaarheid. Mochten er meer dan 60 tweepersoonskamers nodig zijn, moeten wij dit zo snel mogelijk doorgeven aan het hotel.

In de laatste Roofless van 2022 werd aangekondigd dat inschrijven voor ons paarlen jubileum weekend zou kunnen vanaf 10 januari. Een datum waar menig enthousiast lid naar heeft uitgekeken, te oordelen naar het aantal teleurgestelde reacties die we ontvingen toen dat niet zo bleek te zijn.

We hebben er echter voor gekozen om de inschrijvingen enkele dagen uit te stellen omdat de gecommuniceerde prijzen niet langer correct zijn. Als bestuur hechten we veel belang aan een open en transparante communicatie met onze leden, dus lichten we graag even toe wat er precies verandert, en waarom.

De gecommuniceerde prijs was exclusief drank tijdens het avondeten. Alle leden zouden tijdens het avondmaal de genuttigde dranken telkens apart moeten afrekenen. Tijdens het laatste contact met de hoteluitbater bleek dat dit niet langer een haalbare kaart is, gezien de omvang van onze groep. Net als België kampt ook Duitsland met een tekort in de horecasector. Voor het afrekenen van een grote groep zoals onze club heeft hij onvoldoende personeel. Misschien jammer, maar uiteraard hebben we ook wel begrip voor zijn situatie. In overleg met de uitbater werd een drankenforfait afgesproken van 10 euro per persoon per avond. In het drankenforfait zijn bier, wijn en frisdranken inbegrepen.

Concreet betekent dit een prijsverhoging van 60 euro voor de tweepersoonskamer en 30 euro voor de eenpersoonskamer, waardoor de totaalprijs respectievelijk wordt:

  • € 643,00 in half pension inclusief toeristenbelasting en het MRA abonnement voor twee personen in een tweepersoonskamer
  • € 416,50 in half pension inclusief toeristenbelasting en het MRA abonnement voor 1 persoon

Of dit echt een prijsverhoging is, hangt natuurlijk af van wat je drinkt. Met een extra wijntje of biertje erbij kan dit zelfs een prijsdaling betekenen đŸ˜‰

Indien u vroeger wil afzakken naar het hotel of indien u langer wenst te blijven, kan dit aan de prijs van:

  • € 95,50 per persoon per extra nacht in een tweepersoonskamer (half pension zonder drank)
  • € 125,50 per persoon per extra nacht in een eenspersoonskamer (half pension onder drank)

U dient eventuele extra nachten zelf te boeken en te betalen aan het hotel. Vermeld bij reservatie dat u behoort tot de Flanders MX-5 groep, zo vermijdt u dat u van kamer moet wisselen tijdens uw verblijf.

Let wel, uw inschrijving is pas definitief bij ontvangst van het totale bedrag dat u uiterlijk op 1 februari op onze clubrekening dient over te maken én voor zover u uw lidgeld voor 2023 betaalde.


Belangrijk

Bij het inschrijven kiest u steeds voor '1 persoon', ook voor de tweepersoonskamer!