Luxemburgs bochtenparadijs

zaterdag 27 april 2024

Dag 1

Heeft u plannen om enkele dagen tot rust te komen in de Belgische Ardennen? Dan zoekt u vast een gezellig dorp om te overnachten. Rochefort is precies wat u nodig heeft. Niet ver van de Grotten van Han en middenin de Ardense natuur, is het de perfecte locatie om je koffer neer te zetten voor een uitstap in de streek.

In Rochefort staan u heel wat geweldige activiteiten te wachten zoals wandelingen door prachtige natuurlandschappensport- en spelactiviteiten, unieke lokale specialiteiten, een uitgebreid cultureel aanbod en gezellige restaurants en cafés. In deze streek valt heel wat te beleven, wat het weer ook is.

Van hier uit vertrekken we naar het woud van Nassogne, waar een leuke slingerbaan op ons ligt te wachten. Eens we uit het woud tevoorschijn komen, rijden we via kleine wegen naar Luxemburg, waar we het eerste stadje Wiltz tegenkomen, waar we iets kunnen nuttigen en TANKEN.

Vanaf hier zullen we zeker merken dat de wegen er een pak beter bij liggen dan in ons Belgen landje. Zo rijden we verder door de natuur, hoogtes en laagtes, vergezichten en vele bochten. OPGELET: omdat we door zoveel natuur rijden en kleine dorpjes, is de mogelijkheid om iets te nuttigen zeer klein, daarom is het verstandig een lunchpakket en drinken mee te nemen. Onderweg zijn er wel verschillende plaatsen om te picknicken.

Zo rijden we deze deze 1e dag door tot in Berdof waar de eerste dag eindigt. Berdorf is het hart van Klein Luxemburgs Zwitserland in de natuurrijke wandelgebied van de regio Müllerthal.

Dag 2

Na een goede nachtrust en ontbijt kunnen we onze 2e dag starten en rijden door klein Zwitserland Mullerthal en de Perkop, tot we beneden aankomen aan de rivier de Sûre. Hier gaan we naar Links en NIET naar de stad Echternach... Een beetje verder gaan we toch eventjes de Sûre over en belanden toch nog effe in Duitsland. Dit met dank aan Joseph Van Gelder die ons met deze rit mee heeft geholpen en verbeteringen aangebracht. BEDANKT JOS!!!!!

Wanneer we terug op Luxemburgs grondgebied vertoeven rijden we langs Beaufort, gelegen op een hoogvlakte, omgeven door dichte bossen met buitengewone rotsformaties, riviertjes en kleine watervallen en een kasteel. Zo rijden we verder richting Vianden.

Vianden is een stadje met ca. 2000 inwoners in het gelijknamige kanton Vianden in het noordoosten van Luxemburg op een hoogte tussen 230 m en 510 m. De plaats Vianden ligt aan de grensrivier de Our en grenst aan de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en natuurlijk ook een kasteel... In Vianden is het leuk vertoeven voor te eten en drinken. Als we deze stad hebben verlaten, rijden we richting België waar we onze eindlocatie Houffalize zullen binnenrijden en ons avontuur van 2 dagen erop zit.

Wij hopen dat jullie van deze tweedaagse zullen genieten.

Rudy en Chris

 

Praktisch

Chris en Rudy hebben in totaal 25 tweepersoonskamers en 3 single kamers gereserveerd voor de club. 

De prijs voor de overnachting in een tweepersoonskamer met ontbijt en driegangen avondmaal bedraagt € 203 (prijs per koppel, drank tijdens het avondmaal niet inbegrepen)

De prijs voor de overnachting in een eenpersoonskamer met ontbijt en driegangen avondmaal bedraagt € 119 (drank tijdens het avondmaal niet inbegrepen)

Als u wenst deel te nemen aan het weekend, dient u uiterlijk 29 februari in te schrijven via onze website alsook het bedrag van de overnachting over te schrijven op onze clubrekening. Op 1 maart geven wij de aantallen door aan het hotel zodat zij de niet weerhouden kamers kunnen vrijgeven voor andere gasten. 

Uiteraard kan u na 1 maart nog inschrijven voor de ritten (zaterdag en/of zondag). Indien u dan nog wenst te overnachten of mee avondmaal nuttigen met de deelnemers, is dit op aanvraag en volgens beschikbaarheid van het hotel.