Mazda MX-5 2019: Meer vermogen, meer rijplezier

donderdag 21 juni 2018

Mazda lanceert een update van de uiterst populaire MX-5 om de geneugten van het open rijden te verfijnen en de onnavolgbare sensaties van de Jinba Ittai-ervaring nog te versterken. Zowel de RF-versie als het model met stoffen kap ondergaat ingrijpende verbeteringen op het gebied van dynamische prestaties, een upgrade van Mazda’s i-ACTIVESENSE-veiligheidstechnologieën en design- en lay-outwijzigingen, om ‘s werelds favoriete roadster nog meeslepender en leuker dan ooit te maken.

  • De opgewaardeerde 1.5 en 2.0 SKYACTIV-G-benzinemotoren met geoptimaliseerde verbranding en een hoger koppel voldoen aan de nieuwe WLTP/RDE-testcyclus en aan de Euro 6d Temp-normen. Ook plukken beide motoren de vruchten van de geraffineerde acceleratiesturing om vertragingen tussen de gasinput en de respons van de auto te minimaliseren.
  • De 2.0 SKYACTIV-G-motor klimt voortaan hoger in de toeren en kreeg een akoestische afstelling, waarbij het maximale toerental steeg van 6.800 tot 7.500 t/min, het maximumvermogen steeg van 160 tot 184 pk bij 7.000 t/min en het maximumkoppel steeg van 200 tot 205 Nm bij 4.000 t/min.
  • Vijf nieuwe i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologieën: Advanced Smart City Brake Support dat voertuigen en voetgangers op de weg detecteert om aanrijdingen te voorkomen, Smart City Brake Support (Reverse) dat voertuigen en obstakels achter de auto detecteert, Driver Attention Alert, een verkeersbordenherkenning en een parkeercamera achteraan.
  • De meermaals bekroonde ‘KODO-Soul of Motion’-designtaal wordt verrijkt met een donkerdere afwerking voor de 16” en 17” lichtmetalen velgen.

 De Mazda MX-5 2019 wordt in Europa verkrijgbaar vanaf augustus 2018.