Mazda MX-5 30th Anniversary

woensdag 9 januari 2019

Mazda Motor Corporation heeft vandaag aangekondigd dat de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition zijn wereldpremière zal beleven op het Autosalon van Chicago 2019, dat op 9 februari zijn deuren opent voor het grote publiek.

De oorspronkelijke Mazda MX-5 uit 1989 debuteerde eveneens op het autosalon van Chicago en voor de dertigste verjaardag van het model werd een speciale reeks ontworpen om klanten overal ter wereld te bedanken voor de steun die ze het model de voorbije drie decennia hebben gegeven.

Als populairste roadster uit de geschiedenis – er werden al meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waaronder meer dan 350.000 stuks in Europa – is de MX-5 uitgegroeid tot een symbool van Mazda’s autofilosofie en nooit aflatende streven naar rijplezier.

Doorheen de jaren heeft de MX-5 in Europa een trouwe schare fans opgebouwd: van IJsland tot Italië, overal wist hij mensen te overtuigen met zijn Jinba Ittai-concept – het gevoel dat auto en bestuurder één geheel vormen – dat elke MX-5 sinds het begin heeft gekenmerkt.

De speciale ‘30th Anniversary Edition’ is de jongste in de groeiende verzameling unieke MX-5-versies die in de loop der jaren werd gecreëerd.