't Ritje van Titje

zondag 23 augustus 2020

Waarom is de rit van vandaag die van Titje? Wie is Titje eigenlijk? Titje is een bekende folkloristische figuur en het embleem van de stad Edingen waar de rit van vandaag eindigt.

Onder voorbehoud van een gunstig advies van het College van Burgemeester en Schepenen van Ath voor deze rit, ontdekken we  het westelijke deel van Henegouwen in onze MX-5’jes.

Langs landelijke wegen rijden we rustig naar Ath waar de Grote Markt ons de gelegenheid geeft om iets te drinken of te knabbelen. Daarna rijden we verder in de richting van Beloeil en onderweg passeren wij o.a. langs het kasteel van Thoricourt, het kasteel van Attre en de gemeente Aubechies bekend voor de “archeosite” (reconstructie van een Romeins dorpje – zeker een aanrader voor de geschiedenisliefhebbers). Het kasteel van Beloeil en het park zijn zeker een bezoek waard. Het park is 25 ha groot en vormt samen met het kasteel één van de mooiste bezienswaardigheden van Henegouwen.

Na Beloeil gaan we op weg naar de Abdij van “Saint Denis” op een steenworp van Casteau in de streek van Mons. Daar hebben wij de mogelijkheid om wat te ontspannen door een korte wandeling rond de prachtige vijvers of in het bos. En na deze hap frisse lucht wordt het tijd om naar Edingen terug te keren. Het Park van Edingen is een prachtige plaats en onderscheidt zich door zijn thematische tuinen en zijn wateroppervlakken. Ook een aanrader voor de natuurliefhebbers! En om de rit op een typisch Edingse noot te eindigen, vergeet niet ons “Titje” te gaan groeten (zijn standbeeld bevindt zich juist voor de ingang van het park).  Natuurlijk hebben we de zon besteld zodat jullie van de leuke plekjes van onze regio kunnen genieten. Met de vriendelijke groeten van “Titje”en veel rijplezier !

Let wel : net zoals in juli, zal de organisatie van de rit anders verlopen dan normaal, dit om het zo veilig mogelijk te houden voor iedereen. 

  • Er zijn geen maaltijden voorzien
  • Het vertrek zal in twee groepen gebeuren, een eerste groep vertrekt om 10u15 (briefing om 10u00), een tweede groep om 11u00 (briefing om 10u45)
  • Respecteer ten allen tijde de geldende maatregelen met betrekking tot handhygiëne en social distancing.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de briefing