Rondje Kempen

zondag 14 mei 2023

INSCHRIJVEN VOOR HET AVONDMAAL IS NIET LANGER MOGELIJK OMDAT HET MAXIMAAL AANTAL INSCHRIJVINGEN BEREIKT IS.

Starten doen we bij garage Van Haelst in Laakdal, zij zullen net zoals de voorgaande keer zorgen voor het ontbijt voor alle deelnemers (vooraf inschrijven via de website vereist).

Voor het vertrek zorgen wij (dit is Theo, Stefan en Angela) nog voor een verrassing.

Via kronkelwegen rijden we richting de Abdij van Averbode, waar je het binnenplein gratis kan bezoeken.

Door de bossen en velden rijden we richting Tessenderlo waar we de VV toren passeren.

De geïnteresseerden kunnen daar parkeren en zich te voet naar de toren en het vogelmuseum begeven. De toegang is gratis.

Van daaruit sporen we onze MX-5 richting Ham en Meerhout. Daar rijden we voorbij de Vlessenhoeve, waar ze het lekkerste ijs van de streek verkopen, gemaakt van de melk van eigen vee. Zeker de moeite om daar eens te stoppen of om later nog eens terug te komen om het ijs te proeven.

Over kleine bochtige wegen begeven we ons richting Leopoldsburg, in het centrum vind je talrijke eet- en drankgelegenheden. Je zal er onderweg ongetwijfeld genoeg tegenkomen.

Van hieruit geven we weer gas richting Balen en het vliegveld van Keiheuvel.

Zo passeren we een stukje Lommel om zo aan te komen aan de abdij van Postel, ook weer de moeite om eens te bezoeken.

Van daaruit sturen we onze bolide richtring het mooie Retie en Kasterlee, zo passeren we ook langs taverne Kiefhoeven in Geel. Dan rijden we richting Mol en Olmen om aan te komen op het eindpunt Taverne De Waterhoek, waar je het diner kan nuttigen (vooraf inschrijven vereist - op vraag van het etablissement zijn wij genoodzaakt het aantal eters te beperken tot 50).

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen op deze mooie MX-5 rit, de paters van de Abdij zullen zorgen voor het mooie weer!

Uiterste inschrijvingsdatum : zondag 7 mei 21u59