De Oostkantons

zondag 17 juni 2018

Voor de club rit van Juni zouden ik jullie eens willen uitnodigen in onze rustige en zeer mooie Oostkantons, alwaar we een prachtig parcours hebben uitgetekend wat (en ik ben er bijna zeker van ) door iedereen zal gesmaakt worden, kwestie van zalig cabrio te rijden hé. De rit zal starten net eventjes buiten Malmedy, van daaruit vertrekken we dan richting stuwdam van Robertville en zo verder via mooie stuurwegen naar het meer van Bütgenbach, een stukje verder door tippen we dan even het kamp van Elsenborn aan, bekend bij velen onder ons die militaire plichtplegingen hebben doorlopen ter verdediging van ons Belgenlandje. Zo gaat de rit dan verder via Büllingen, Honsfeld, Holzheim en vele andere kleine dorpjes richting St Vith. Een paar kilometers voor het stadje draaien we dan linksaf  naar Steinebrück en verder door via Bürg-Reuland tot het drielandenpunt in Ouren.
Vanuit dit dorpje rijden we dan het Groot-Hertogdom Luxemburg binnen voor een tiental kilometer en passeren wij talrijke pompstations alwaar we onze geliefde MX5 jes ook wat te drinken kunnen geven nietwaar (wat hier toch altijd nog wat goedkoper is), alsook onszelf niet te vergeten.
Eens alle benzinetanks dan zijn gevuld tot aan het randje, kunnen wij terug verder richting Dürler en Oudler naar Thommen en via zalige baantjes langs  Rodt, Recht en Pont zo terug naar Malmedy alwaar we worden opgewacht voor een lekkere BBQ als afsluiter van hopelijk een mooie open roadster dag.