De vijf klokketorens

zondag 12 augustus 2018

Waar komt de naam van onze rit vandaan? Waarom “Vijf klokkentorens “? Deze wat mysterieuze benaming verwijst naar de stad Doornik en de vijf majestueuze klokkentorens van de prachtige gotische kathedraal die in deze Henegouwse stad te zien is. En aangezien Doornik  een van de hoogtepunten van deze rit is, leek deze naam ons een heel goede “teaser”.  Maar laat ons  een tipje van de sluier oplichten en  het  parcours in grote lijnen ontdekken!

Na een lekker ontbijt gaan we het westelijke deel van Henegouwen samen ontdekken.

Na een paar kilometers gaan onze MX5jes een eerste hindernis moeten nemen door de “Mont de l’Enclus” te “beklimmen”, wat ons een wijd uitzicht op de regio zal geven. Langs landelijke wegen rijden we rustig verder  naar Doornik  en onderweg passeren wij o.a. Celles, Molenbais, Mont Saint Aubert en Kain, allemaal mooie dorpjes in een groene omgeving. In Doornik zijn de Grote Markt en de beroemde “vijf klokkentorens” zeker een bezoekje waard. Dit geeft ons ook de gelegenheid om iets te drinken of te knabbelen. Daarna rijden we verder in de richting van Frasnes-lez-Anvaing bekend voor de suikerraffinaderij en meer recentelijk ook voor de productie van groene stroom (vier windmolens).    

Na Frasnes-lez-Anvaing  gaan we op weg naar Flobecq, opnieuw via landelijke wegen en prachtige dorpjes zoals Oeudeghien, Ostiches, Wannebecq. De grote markt van Flobecq biedt ons de ideale gelegenheid om iets te drinken en de mogelijkheid om wat te ontspannen. En na deze laatste pauze  wordt het tijd om terug  te keren om samen het avondmaal te nuttigen. Veel rijplezier !